مصاحبه با تیم رباتیک دانشگاه صنعتی امیر کبیر ( ARC )
17 آذر 1396
ارسال شده توسط آسان ربات

تیم ARC توانست در دومین دوره مسابقات جایزه بزرگ پهپادها در بخش داخل ساختمان ، مقام اول کسب کند .
جایره ای که این تیم برد بیش از ۱۰ میلیون تومان بود.
سلام اعضا تیم تون معرفی کنید ؟
سلام به نام خدا اعضا تیم ما آقای فرزاد احمدی نژاد ، علیرضا عطاری و بنده مسعدود حیدری
از کدوم دانشگاه اومدی؟
دانشگاه صنعتی امیر کبیر
از چه طریق با این مسابقات آشنا شدید؟
ما سال قبلم داخل این مسابقات شرکت کرده بودیم و مقام آورده بودیم و از همون زمان میدونسیتم که دوره دوم قرار برگزار شه و آشنایی داشتم قبلا با این مسابقات
انگیزتان برای شرکت در مسابقات چی بود؟
بیشتر بحث به چالش کشیدن خود بچههای تیم و ببینیم سطح تیم نسبت به بقیه کسانی که توی این حوزه دارند کار میکند توی چه سطحیه
اعضا تیم تون بر چه اساسی انتخاب کردید؟
اعضا تیم ما اعضا پژوهشکده رباتیک دانشگاه صنعتی امیر کبیر هستند که اونجا روی رباتهای دیگه با هم کار میکردیم و توی این مسابقات شرکت کردیم.
کمی در مورد ربات پرندتا توضیح دهید؟
رباتی که ما استفاده کردیم ربات بی باپ ساخت شرکت پروت Parrot Bebop Drone که یک ربات آماده بود و ما براش کد نویسی انجام میدادیم و با ارتباطی که با یک لب تاپت یا کامپیوتر برقرار میکرد میشد هدایتش کرد به صورت هوشمند.
ویژگی های این ربات چی بود و دلایل انتخابتان چه بود؟
ویژگی اصلی که داشت این بود که به دلیل اینکه ربات یک ربات تجاری و آماده بود پایداری خیلی خوبی داشت یه سری الگریتم های داخلی داره که نسبت به بقیه ربات ها پایدار تر بود و میشد روی گام های پردازش تصویر و هوشمند سازی ربات تمرکز کرد.
از چه نرم افزاری استفاده کردید؟
از لایبری اوپن سیوی
اگه بخواهید نصحیت کنید به افرادی که تازه وارد حوزه رباتیک شدن خصوصا مولتی روتور چیه؟
نصحیت من این که قبل از اینکه شروع کنن به کار کردن با کسانی که قبلا تجربه داشتن توی این حیطه ها مشاوره کنن چون این یک حوزه ای که اگر چشم بسته واردش بشین به یک سمتی میرید که عملا علمی نیست کار علمی انجام نمیدید فقط یک سری کار های تکراری انجام بدید که شاید دانشتون رو چندان بالا نبرد با مشاوره کردن با کسانی که قبلا داخل این مسابقات بودن آشنایی داشتن با قسمت های مختلف میتونند خیلی مسیر بهتری برای پیشرفت در این حوزه بهشون نشون بدن.
خیلی ممنون
خواهش میکنم
درباره آسان ربات
من امین غلامی، مدرس رباتیک و طراح انواع ربات ها هستم و قصد دارم در این وب سایت مطالب کاربردی در زمینه رباتیک را با شما به اشتراک بگذارم
نوشتههای بیشتر از آسان ربات4 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مصاحبه خیلی خوبی بود بازم مثل این مصاحبه بذارید
سلام مبین عزیزم
حتما مصاحبه های بیشتری داخل سایت قرار میدیم.
سلام ، من دانشجوی مهندسی برقم ،ولی وقتی گروه های رباتیک شریف و امیرکبیر و تهران و دیدم ،همه اکثریت از دانشجوهای مکانیک و کامپیوتر بودن ، من البته تازه دانشجو شدم،می خواستم بدونم توی گروه های رباتیک دانشجوی مهندسی برق لازم نیست، اگه هست چه گرایشی ؟؟؟؟
سلام
نه این طور هم نیست بجه های برقم توی خیلی از گروه های رباتیک فعالیت دارند.
بستگی به نوع ربات داره ممکنه کار بچه های مکانیک یا کامپیوتر پر رنگ تر خودشو نشون بده. مثلا در اکثریت ربات های جنگجو هیج نیازی به فردی که رشته کامپیوتر خونده نیست و بر عکس به فزدی که رشته مکانیک خونده خیلی نیاز هست. وجود یک نفر برق برای ساخت یک ربات جنگجو برای هر تیم رباتیک جنگجو میتونه کافی باشه. حالا در ربات کوادکوپتر اگر اون رباتهای که خود تیمها میسازند و وارد مسابقات میکنند را حذف کنیم و تیمهایی که در بخش رباتهای پرنده خودمختار شرکت میکنند مثل همین ربات دانشگاه امیر کبیر که یک ربات آماده بود. اصلی ترین قسمت این ربات برنامه نویسی و هوش مصنوعی آن بود. که مسئولیت این قسمت بر وظیفه افرادیکه رشته کامپیوتر خوندن است.
در جواب سوال بعدیتون باید بگم که در هر تیم رباتیکی به یک یا دو نفر از بچه های برق نیاز هست. بخاطر اتصال قطعات برقی به هم و طراحی مدارات الکتریکی در نرم افزار Proteus به یک فزد مسلط به رشته برق نیاز خواهد شد.